Aukstas dienas. Silti brīži.

Vismīļākie cilvēki, mājīga atmosfēra, sprakšķošs kamīns un sveču gaismiņas

Iepazīsti Blossa karstvīna stāstu

#Blossa

Oriģinālrecepte kopš 1895. gada

Klasiskais BLOSSA karstvīns joprojām tiek ražots pēc 1895. gadā Zviedrijā radītās slepenās receptes

Karstvīns savu popularitāti iemantojis 1890. gadu Ziemassvētku laikā un attīstījis tradīcijas līdz pat mūsdienām

Kā atpazīt labu karstvīnu?

BLOSSA oriģinālreceptē tiek izmantotas dabīgas sastāvdaļas un garšvielas, kas tiek rūpīgi atlasītas no visas pasaules.
Laba karstvīna pamatā vienmēr ir labas kvalitātes vīns. Arī bezalkoholiskajā versijā, kur alkohols tiek rūpīgi atdalīts - lai saglabātu karstvīna garšu un tekstūru.

Padomi karstvīna pasniegšanai:

1. Neuzvārīt: karstvīnus, kas gatavoti uz alkohola bāzes nav ieteicams pārvārīt. Alkohols sāk iztvaikot jau ap 80°C

2. Kūpošs, bet ne pārāk karsts: karstvīnam jābūt ļoti siltam, tomēr dzeramā temperatūrā. Dedzinoša sajūta mutē nesader ar karstvīna ideju – atstāt patīkamas sajūtas

3. Karstvīna garšai jābūt sabalansētai: jo karstāks būs karstvīns, jo alkohola garša tajā – izteiktāka. Tāpēc svarīgi saglabāt garšas balansu, dzērienu nepārkarsējot. Labāk, lai tas ir mazāk karsts, bet patīkams baudīšanai

4. Sarkanvīns garantē garšas pilnību: karstvīna garšai jābūt apjomīgai, pilnmiesīgai, tāpēc vislabākie karstvīni tiek gatavoti uz vīna bāzes. Arī Blossa bezalkoholiskajam karstvīnam par pamatu tiek ņemts sarkanvīns, no kura ar īpašu metodi tiek iztvaicēts alkohols un saglabātas garšas, kamēr citur kā bezalkoholiskais karstvīns tiek pasniegta vīnogu sula ar garšvielām

5. BLOSSA karstvīns ir gatavs lietošanai, tam nav nepieciešams pievienot papildus garšvielas, jo tās jau ir sabalansētas pareizajās proporcijās. Bet, ja vēlies, karstvīnu vari papildināt vizuāli - pievienojot veselus riekstus, rozīnes un kādu kanēļa standziņu.

BLOSSA 2017 kolekcija

Šogad kolekcijas zvaigzne BLOSSA 2017 devās uz Indiju, Old-Delhi garšvielu tirgus šaurajām gājēju, braucēju, mopēdu un bezgalīgas cilvēku masas pilnajām ieliņām.

Kopš 2011. gada par BLOSSA kolekcijas pudeļu dizainu rūpējas Scandinavian Design Group, un no šī paša laika BLOSSA kolekcijas pudeles ved Tevi ceļojumā apkārt pasaulei.

Iepriekšējos gados BLOSSA dizains iedvesmojies no:
Skandināvijas Meži (2016), Earl Gray Tēja (2015), Lavanda no Provansas (2014), Dalecarlia mežrozītes un avenes (2013), Japāna (2012), El Salvadoras kafija (2011)

Khari Baoli

Āzijas lielākais garšvielu tirgus, kurā vairāk kā četrus gadsimtus tiek tirgotas garšvielas to dažādākajās variācijās. Te arī atradām BLOSSA 2017 gada garšas nianses:
Nogatavojies mango, čili, apelsīns, ķimenes, ingvers, kardamons un kanēlis

Indijas buķete

Kolekcijas karstvīna krāsa šogad ir gaiša, dzintara nokrāsām bagāta un siltās Indijas piesātināta.
Aromātā saldas nogatavinātu tropisko augļu, mango un garšvielu nianses.

BLOSSA 2017 dizains

Pudeles dizainā iekļautajām zīmēm iedvesma gūta no indiešu amatniekiem un viņu rokdarbiem, kas tirgū sastopami ik uz soļa.
Savukārt, košās krāsas BLOSSA 2017 ieguvusi no populārās indiešu ielu mākslas.
No New-Delhi uz Zviedriju tika uzaicināti divi ielu mākslinieki, kuru uzdevums bija interpretēt BLOSSA kā 17 mākslasdarbus Indijas noskaņās. Gala rezultātā tika iegūts fantastisks karstās Indijas un vēso Ziemeļu dizaina miksējums.
Mākslasdarbs tapa vairākās kārtās, no kurām katra atspoguļojas kā BLOSSA 2017 dizainā, tā garšā

Atklājam BLOSSA 2017 tapšanas procesu:

You have added this item to your wishlist

Lai apmeklētu šo lapu Jums jābūt pilngadīgam.

Spiežot zemāk, apstiprinu, ka esmu sasniedzis pilngadību, kas saskaņā ar LR likumdošanu, ir 18 gadu vecums.