Piparkūku-pistāciju uzkoda
Nepieciešams:
Vidēja izmēra piparkūkas
Krēmsiers
Saldētas-atlaidinātas upenes vai upeņu ievārījums
Pistācijas (zaļās, lobītās)
Pagatavošana:
1. Krēmsieram pievieno upeņu ievārījumu (saldākai versijai) vai atkausētas, ar dakšiņu samīcītas vai blenderētas upenes (ne tik saldai versijai)
2. Iegūto upeņu krēmsieru ziež uz piparkūkām
3. Pārkaisa ar zaļajām, lobītajām pistācijām
4. Pasniedziet ar Blossa glogu vai bezalkoholisko Blossa
5. Iesakām izmēģināt arī ar saldu dzirkstošo vīnu, piemēram, Fresita
Idejas variācijām:
1. Sāļākai versijai upeņu krēmsiera vietā pamēģini zilo sieru!
2. Interesantākai versijai krēmsiera vietā pamēģini brie tipa mīksto sieru kopā ar savu iecienītāko ievārījumu!