Piparkūkas franču gaumē
Ātri un viegli pagatavojamas, kraukšķīgas un pikantas apaļās franču piparkūkas.
Sastāvdaļas
100 g sviests istabas temperatūrā
100 gr cukurs
50 ml gaišais cukura sīrups
300 gr milti
100 gr sasmalcinātas mandeles vai mandeļu skaidiņas vai citi rieksti pēc garšas
1 tējkarote cepamais pulveris
2 tējkarotes kanēlis
1 tējkarote malts ingvers
4-5 krustnagliņas (pēc garšas)
Pagatavošana
1. Sviestu sakuļ ar cukuru. Atsevišķā traukā samaisa sīrupu, miltus, cepamo pulveri, garšvielas un sasmalcinātas mandeles vai mandeļu skaidiņas. Iemaisa masā sakulto sviestu ar cukuru.
2. Mīklu izliek uz cepamā papīra, kas pārkaisīts ar miltiem. Mīklu izrullē garā desā aptuveni 4 cm diametrā. Ietin plēvē un liek ledusskapī uz nakti.
3. Miklu izņem no ledusskapja, ar asu nazi sagriež to plānās šķēlītēs un novieto uz cepamās plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru.
4. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 °C temperatūrai un liek iekšā cepumus, cep 10–12 minūtes, pēc tam izņem un atstāj atdzist uz cepamās plāts.
5. Iesakām piparkūkas baudīt kopā ar bezalkoholisko vai alkoholisko karstvīnu Blossa.