Ķirbju zupa ar kukurūzas maizi Dienvidāfrikas gaumē
6-8
      
        + 60 MIN
      
        Ķirbju zupai:
      
      1 muskatķirbis (aptuveni 700g)
              1 mazs sīpols
              1 ķiploku daiviņa
              1 ābols
              1 ēdamkarote olīveļļas
              1 ēdamkarote sviesta
              Nedaudz muskatrieksta
              1.5 tējkarotes kanēļa
              100ml krējuma
              Aptuveni 800ml dārzeņu buljona
              Sāls, pipari
              Salvijas lapas
              Nedaudz sviesta
          Kukurūzas maizei:
      
      250ml kviešu miltu
              250ml kukurūzas miltu vai polentas
              2 tējkarotes cepamā pulvera
              2 ēdamkarotes cukura
              1 tējkarote sāls
              200g kukurūzas
              2 olas
              3 ēdamkarotes augu eļļas
              60g rīvēta siera
              250ml piena
          Pagatavošana
      1. Nomizojiet ķirbi un pārgrieziet uz pusēm, iztīriet sēklas. Salauziet vai sagrieziet aptuveni 2cm lielos kubiciņos
      2. Nomizojiet sīpolu un ķiplokus. Sagrieziet sīpolu daiviņās un saspiediet ķiploku
      3. Nomizojiet ābolu, iztīriet sēklas un sagrieziet kubiciņos
      4. Uzsildiet katlā eļļu un sviestu. Apcepiet sīpolu un ķiploku, kamēr mīksti. Pievienojiet sarīvētu muskatriekstu un kanēli un samaisiet. Pievienojiet ķirbi, ābolu un buljonu
      5. Ļaujiet uzvārīties un tad samaziniet karstumu. Turpiniet vārīt aptuveni 20 minūtes, kamēr dārzeņi ir mīksti
      6. Samaliet zupu blenderī un pievienojiet krējumu. Uzsildiet zupu vēlreiz un pievienojiet sāli un piparus pēc garšas
      7. Uzkarsējiet pannu un sviestā apcepiet salvijas lapas, kamēr tās ir mazliet brūnas. Pasniedziet ar ķirbju zupu
      8. Kukurūzas maizes pagatavošanai, uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem
      9. Sajauciet kopā visas sausās sastāvdaļas un pievienojiet kukurūzu. Sajauciet olas, eļļu un pienu kopā un pievienojiet sausajām sastāvdaļām
      10. Iesmērējiet maizes pannu ar taukvielām un miltiem. 
      11. Ielejiet maizes mīklu pannā un cepiet 35-45 minūtes.
      12. Pasniedziet kopā ar ķirbju zupu
  



















