Gaileņu risoto ar Chardonnay baltvīnu

Gards rudens saules pieskāriens Jūsu šķīvim un vīna glāzei. Lielisks gaileņu risoto ar Austrālijas augļaino baltvīnu.
4
30-45 MIN
Salāti
Salāti
Dārzeņu ēdiens
Dārzeņu ēdiens
Sastāvdaļās
2 ēdamkarotes sviests
2 sīpoli
500 ml attīrītas gailenes
450 ml risoto rīsi (Arborio vai Carnaoli)
200 ml Chill Out Chardonnay baltvīns
1,5l Dārzeņu buljons
200 ml sarīvēts parmezāna siers
sāls un malti melnie pipari
Pagatavošana
1. Notīriet un sasmalciniet sēnes. Sagrieziet sīpolus mazos kubiņos. Uzkarsējiet dārzeņu buljonu līdz vārīšanās temperatūrai.
2. Ielieciet sēnes sausā katliņā un vāriet tās, līdz iznāk šķidrums un iztvaiko.
3. Sēnēm pievienojiet sviestu un sasmalcinātos sīpolus. Ļaujiet sīpoliem apcepties pēc garšas.
4. Pievienojiet rīsus un apmaisiet līdz tie ir kļuvuši caurspīdīgi.
5. Pievienojiet baltvīnu un vāriet līdz vārīšanās temperatūrai, līdz puse no šķidruma ir iztvaikojusi.
6. Sāciet pievienot karsto dārzeņu buljonu risotto masai ar intervālu no 3 līdz 4 minūtēm, jeb līdz rīsi gandrīz absorbē iepriekšējo šķidrumu. Bieži samaisiet risoto, lai no rīsiem noņemtu cieti un padarītu risoto krēmīgu.
7. Kad risoto gatavs, ļaujiet tam nedaudz atdzist. Pievienojiet sarīvētu parmezāna sieru, sāli un piparus pēc garšas. Ja risoto masa ir pārāk bieza, pievienojiet vēl mazliet darzeņu buljona.
8. Pasniedziet kopā ar Chill Out Chardonnay baltvīnu.
Uz augšu
You have added this item to your wishlist

Lai apmeklētu šo lapu Jums jābūt pilngadīgam.

Spiežot zemāk, apstiprinu, ka esmu sasniedzis pilngadību, kas saskaņā ar LR likumdošanu, ir 18 gadu vecums.

Vietne izmanto sīkfailus, lai atcerētos jūsu iestatījumus un statistiku. Lasīt vairāk