Jēra fileja pesto mērcē ar kartupeļu biezeni un ķiplokiem

4
45-60 MIN
Jērs
Jērs
Nepieciešams
500g jēra filejas
Pesto mērcei:
100ml saulē kaltētu tomātu
100ml majonēzes
50ml lociņu
50ml sakapāta bazilika
2 saspiestas ķiploka daiviņas
1 ēdamkarote Dižonas sinepju
2 ēdamkarotes rīvēta parmezāna
melnie pipari
Ķiploku kartupeļu biezenim:
800g miltainu kartupeļu
300ml saldā krējuma
100ml ūdens
6 ķiploka daiviņas
1 timiāna zariņš
100g sviesta
Pagatavošana
1. Nosusiniet eļļu no saulē kaltētiem tomātiem ar virtuves dvieli, un sagrieziet tomātus plānās šķēlītēs. Smalki sakapājiet lokus, baziliku un ķiploku, un sarīvējiet parmezānu. Sajauciet visu bļodā
2. Apcepiet jēra fileju pannā no abām pusēm, un pievienojiet sāli un piparus. Ielieciet filejas cepešpannā un pārklājiet ar vienmērīgu tomātu pesto kārtu.
3. Cepiet cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā aptuveni 8-10 minūtes, un tad ļaujiet gaļai 5 minutes ‘atpūsties’. Tas ļauj šķidrumam gaļā ievilkties, kas uzlabo tās garšu.
4. Pagatavojiet ķiploku kartupeļu biezeni. Nomizojiet kartupeļus un vāriet, kamēr mīksti. Saberziet tos biezenī.
5. Ievietojiet pārējās biezeņa sastāvdaļas katlā un uzvāriet, tad pievienojiet kartupeļus. Samaisiet vienmērīgā biezenī.
Uz augšu
You have added this item to your wishlist

Lai apmeklētu šo lapu Jums jābūt pilngadīgam.

Spiežot zemāk, apstiprinu, ka esmu sasniedzis pilngadību, kas saskaņā ar LR likumdošanu, ir 18 gadu vecums.

Vietne izmanto sīkfailus, lai atcerētos jūsu iestatījumus un statistiku. Lasīt vairāk