HeloVĪNA ballītei: ātrie našķi un sarkanie vīni
Helovīnu nakts tradīcijas Latvijā top arvien iecienītākas pieaugušo vidū tieši to noformējuma un izpausmes iespēju dēļ. Svētki kļuvuši par pietiekami nozīmīgu iemeslu, lai aicinātu ciemos draugus un sagādātu sev jautrus mirkļus tumšajai ziemas sezonai iestājoties. Tematiskās ballītes vienmēr vieno draugu kompānijas, sniedz iespēju radoši izpausties un pilnīgi noteikti atstāj neaizmirstamus mirkļus kā atmiņās, tā fotogrāfijās.
Šajā maģiskajā naktī piedzīvojumi ir neizbēgami, tāpēc, lai tev atliktu vairāk laika atrakciju un aktivitāšu plānošanai, pie galda noformējuma piestrādājām tavā vietā - atlasījām mūsu labākos vīnus ar tematikai atbilstošām etiķetēm un kopā ar recepšu autori - videorecepšu dizaineri Antru Zvirgzdiņu sagatavojām supervienkāršas, ātri pagatavojamas uzkodu receptes, lai tava ballīte būtu izdevusies!
SIERĀ GRAUZDĒTAS ĶIRBJU SĒKLAS & MARIONETTE SARKANVĪNS
Nepieciešams:
- 300 g ķirbju sēklu
- 50 g Parmezāna siera
- 1 tējk. Čilli pārslas
- 1/2 tējk. sāls
- 1/2 tējk. kajennas pipari, sarkanās paprikas pulveris vai cita garšviela pēc izvēles
- 2 ēd.k. olīveļļas
Sieru sarīvē uz smalkās rīves. Visas sastāvdaļas samaisa bļodiņā, izkārto uz cepampapīra tā, lai sanāktu neregulāras formas kraukšķīši, un apgrauzdē uzkarsētā krāsnī 180 grādos 10 minūtes. Pasniedz kopā ar Marionette sarkanvīnu.
RAGANAS SLOTA: PASTILAS ŠOKOLĀDĒ & GORU SARKANVĪNS
Nepieciešams:
- Lielā izmēra pastilas (marshmallows)
- Piena vai tumšā šokolāde, pēc izvēles
- Dažādu krāsu un formu cukura graudiņi (sprinkles)
- Garie koka irbulīši
Uz lēnas uguns vai ūdens peldē izkausē šokolādi. Pastilas sasprauž uz kociņiem, mērc apakšējo daļu kausētajā šokolādē un uzreiz apber ar krāsainajiem cukura dekoriem, liek uz folijas vai cepampapīra sacietēt. Tieši tik vienkārši!
CEPUMI AR ŠOKOLĀDES ZIRNEKLĪŠIEM un DESIRE, LUSH & ZIN SARKANVĪNS
Nepieciešams:
- Tavi iecienītākie cepumi - pirkti vai paša cepti
- Piena, baltā vai tumšā šokolāde - pēc izvēles, interesantākam rezultātam var arī miksēt
Pavisam vienkārša ideja - cepumi jāapzīmē ar kausētu šokolādi. Tāpēc cepumus izvēlies tādus, uz kuriem zīmējums labāk izskatīsies, bet šokolādi pildi gatavā konditorejas maisiņā vai izveido to no cepampapīra. Zīmēšanai var izmantot arī zobu bakstāmos kociņus.
Daudzkāju zirnekļi, spoki, mošķi un zirnekļu tīkli - brīva vieta tavai neierobežotai Helovīnu iztēlei!
CHILL-OUT KARSTAIS SARKANVĪNS
Nepieciešams:
- CHILL-OUT Spicy & Intense sarkanvīns
- Kanēļa standziņas
- Krustnagliņas
- Melnie pipari, veseli
- Apelsīna un/vai citrona miziņas
- Dekorēšanai: mini pastilas
Mūsu CHILL-OUT ir labs sabiedrotais ne tikai vasaras ballītēs, bet arī rudenī - papildinot to ar garšvielām un uzkarsējot, iegūsi netipisku, karstvīnam līdzīgu baudījumu! Vīnu lej katliņā, pievieno garšvielas un sildi līdz pirmajiem burbuļiem, bet nepārvāri.
Ja vēlies, īpaši karamelīgai salduma notij vari pievienot kādu karoti brūnā Muskovado cukura. Un pilnīgam trakumam - caur sietiņu lej vīnu karstvīna krūzītēs un dekorē ar kārtīgu krāsaino mini pastilu kaudzīti!