Dzeltenā ķirbja humuss ar mandeļu sviestu
Nepieciešams:
1 bundžiņa Turku zirņu
300 g krāsnī cepts ķirbis
1 ēd.k. mandeļu sviests
1 ēd.k. mandeļu eļļa
šķipsniņa jūras sāls
šķipsniņa čili (vai garšvielas pēc ieskatiem)
šķipsniņa kurkuma (vai garšvielas pēc ieskatiem)
1-2 ĒK ūdens (pēc vēlamās biezuma pakāpes)
Pagatavošana:
1. Mīkstu, krāsnī ceptu ķirbi sagriež gabalos, turku zirņiem nolej lieko šķidrumu
2. Ķirbi, zirņus, mandeļu sviestu un eļļu liek blenderī un maļ līdz viendabīgai konsistencei
3. Pamazām pievieno sāli, čili vai citas izvēlētās garšvielas, kamēr iegūstat savām garšas sajūtām piemērotas nianses
4. Ja vēlas šķidrāku humusu, pievieno papildus eļļu vai ūdeni