Valhalla sarkanvīna mērce
Ideāls papildinājums Valhalla jēra ribiņām vai citiem gaļas ēdieniem
      
      
      
  
    Nepieciešams:
      
      200 ml “Demi-glace” mērces
              200 ml sarkanvīna
              1 ķiploka galviņa
              1 tējk. sāls
              ½ tējk. piparu
              ½ tējk. timiāna
              1 ēd.k. brūnā cukura
              50 ml augu liķiera “Valhalla”
              2 ēd.k. mērču biezinātāja
          Pagatavošana:
      1. Ķiplokgalvai nolobiet tikai ārējo miziņu. Nogrieziet nost pašu ķiplokgalvas galu
      2. Nomēriet visas sastāvdaļas (izņemot augu liķieri un mērču biezinātāju) un pievienojiet tās katliņā, pielieciet klāt arī ķiploku
      3. Maisījumu karsējiet zemā temperatūrā 15 minūtes
      4. Izņemiet ķiplokgalvu no buljona
      5. Pievienojiet augu liķieri “Valhalla” un mērču biezinātāju
      6. Pārbaudiet sāls daudzumu, pēc nepieciešamības to papildiniet
      7. Gatavs pasniegšanai! Ja vēlaties, klāt varat pasniegt karsētās ķiploka daiviņas
   
 
 
          
             
         
         
 

















