Chakchouka (Šakšuka)

Šis krāšņais olu ēdiens tomātu–paprikas mērcē apvieno vienkāršību un eksotiku, padarot to ideāli piemērotu vēlajām brokastīm, vieglām vakariņām vai kopīgai baudīšanai ar draugiem.
2-3
30 MIN
Dārzeņu ēdiens
Dārzeņu ēdiens
Uzkodas
Uzkodas
Nepieciešams
1 sīpols, smalki sagriezts
1 sarkanā paprika, sagriezta strēmelēs
1 zaļā paprika (pēc izvēles), sagriezta strēmelēs
2–3 nogatavojušies tomāti, sagriezti (vai 1 konservēto tomātu bundža)
2–3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
1 tējk. maltu ķimeņu
1 tējk. saldās paprikas pulvera
Šķipsniņa čili pārslu (pēc izvēles)
3–4 olas
Olīveļļa
Sāls un pipari
Svaigs pētersīlis vai kinza, sasmalcināts (rotāšanai)
Pēc izvēles pievienot:
Harisu (asumam)
Fetas sieru vai olīvas
Desu vai mergēzas desiņas
Pagatavošana
1. Dārzeņu apcepšana:
Uzkarsē olīveļļu lielā pannā uz vidējas uguns. Pievieno sīpolu un papriku. Cep apmēram 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz dārzeņi kļūst mīksti un nedaudz karamelizējas.
2. Ķiploki un garšvielas:
Pievieno ķiplokus, maltās ķimenes, saldās paprikas pulveri un čili pārslas. Apcep 1–2 minūtes, līdz sāk smaržot.
3. Tomāti:
Pievieno sagrieztos tomātus. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Sautē 10–15 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz masa kļūst bieza un sulīga.
4. Olas:
Ar karoti izveido nelielas iedobītes mērcē un katrā iesit olu. Pannu pārklāj ar vāku un vāri 5–7 minūtes, līdz olas ir gatavas pēc tavām vēlmēm (ar šķidru vai stingru dzeltenumu).
5. Pasniegšana:
Apkaisa ar sasmalcinātu pētersīli vai kinzu. Pasniedz karstu – tieši no pannas, kopā ar grauzdētu maizi vai siltu pitu.
Uz augšu
You have added this item to your wishlist

Lai apmeklētu šo lapu Jums jābūt pilngadīgam.

Spiežot zemāk, apstiprinu, ka esmu sasniedzis pilngadību, kas saskaņā ar LR likumdošanu, ir 18 gadu vecums.

Vietne izmanto sīkfailus, lai atcerētos jūsu iestatījumus un statistiku. Lasīt vairāk