Grilēta gaļa Nederburgas stilā
Nepieciešams
1kg liellopa filejas
Marinādei:
4 ķiploku daiviņas
50ml olīveļļas
250ml sarkanvīna
Sauja svaiga rozmarīna
Sāls, melnie pipari
Pagatavošana
1. Pagatavojiet marinādi: sakapājiet ķiploku un sajauciet visas sastāvdaļas kopā. Atstājiet gaļu marinādē uz vismaz pāris stundām, vēlams ledusskapī uz nakti
2. Pirms grilēšanas izņemiet gaļu no ledusskapja un ļaujiet sasilt līdz istabas temperatūrai. Sagrieziet diezgan biezos gabalos un grilējiet līdz vēlamajai gatavības pakāpei. Pasniedziet ar Bearnaise mērci, frī kartupeļiem un svaigiem salātiem
3. Ārpus grilsezonas, šo recepti var gatavot arī cepeškrāsnī. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 125 grādiem. Ievietojiet gaļas termometru tās biezākajā vietā. Cepešpannai var pievienot mazliet ūdens. Kad temperatūra sasniedz 60-65 grādus, steiks vidū būs vēl mazliet rozā. Kārtīgi izceptam steikam iekšējā temperatūra sasniegs vismaz 70 grādus. Pēc cepšanas ļaujiet gaļai nedaudz ‘atpūsties’, to apsedzot ar foliju