Liellopu gaļas giross ar kartupeļiem, tzatziki mērci un salātiem
 
          
            + 60 MIN
      
        Tzatziki mērcītei:
      
      1 gurķis
              1 tējkarote sāls
              2 tējkarotes saspiestu ķiploku
              500g grieķu jogurta
              Sula no viena citrona
              1 ēdamkarote eļļas
          Girosam
      
      400g liellopu filejas
              Sāls
              Cepti jaunie kartupeļi
              Salāti
              Tomāti
              Saldie sīpoli
              Olīveļļa
          Pagatavošana
      1. Sarīvējiet gurķi un pievienojiet mazliet sāls, lai atbrīvotos no liekā šķidruma. Atstājiet uz pāris minūtēm
      2. Izspiediet lieko šķidrumu, un sajauciet gurķus ar jogurtu, citronu un ķiplokiem. Beigās iemaisiet olīveļļu. Atstājiet mērci ievilkties uz vismaz 30 minūtēm, vēlams uz nakti. 
      3. Sagrieziet fileju 1cm biezās šķēlītēs. Apcepiet gaļu uz grila, aptuveni 2 minūtes katru pusi, apgriežot četras reizes. Grilējot pievienojiet sāli pēc vēlēšanās.
      4. Pasniedziet liellopu girosu ar ceptiem kartupeļiem, svaigiem dārzeņiem un tzatziki mērcīti. Garnējiet ar olīveļļu
   
 
 
        

















