Pīrāgs Lorraine

4
45-60 MIN
Uzkodas
Uzkodas
Cūkgaļa
Cūkgaļa
Liellopa gaļa
Liellopa gaļa
Pamatnei
300ml kviešu miltu
½ tējkarote sāls
150g sviesta
3 ēdamkarotes auksta ūdens
Pildījumam
150g kūpināta šķiņķa
200g rīvēta siera (piemēram, Ementāla)
1 liels sīpols
Trīs olas
300ml krējuma
Sāls, pipari
Muskatrieksts
Pagatavošana
1. Pagatavojiet pīrāga pamatni. Saberziet kopā sviestu ar miltiem, ar rokām vai virtuves kombainā. Pievienojiet ūdeni un ātri samīciet mīklu. Ietiniet mīklu pārtikas plēvē un ļaujiet tai atdzist aptuveni stundu. Tad izrullējiet mīklu apaļā formā un iespiediet to pīrāga formā tā, lai mīkla paliek mazliet pāri formas malai (mīkla cepot sarausies). Ar dakšiņu sacaurumojiet pamatni. Ļaujiet tai nostāvēties vismaz 10 minūtes.
2. Pagatavojiet pildījumu. Sagrieziet šķiņķi mazos kubiciņos un sakapājiet sīpolu. Apcepiet sīpolus olīveļļā, kamēr mīksti. Bļodā samaisiet kopā šķiņķi, sīpolus un sieru, un ievietojiet pīrāga pamatnē. Sajauciet olas un krējumu, pievienojiet sāli, piparus un muskatriekstu un pārlejiet pīrāgam.
3. Cepiet pīrāgu cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 25-30 minūtes, kamēr pildījums mazliet sabiezē un iegūst skaistu krāsu. Atdzesējiet 15 minūtes pirms pasniegšanas, un pasniedziet ar svaigiem salātiem.
Uz augšu
You have added this item to your wishlist

Lai apmeklētu šo lapu Jums jābūt pilngadīgam.

Spiežot zemāk, apstiprinu, ka esmu sasniedzis pilngadību, kas saskaņā ar LR likumdošanu, ir 18 gadu vecums.

Vietne izmanto sīkfailus, lai atcerētos jūsu iestatījumus un statistiku. Lasīt vairāk