Šokolādes fondants ar rumu

Mutē kūstošs šokolādes fondants ar Barracuda Vanilla Spiced rumu
4
30-45 MIN
Deserts
Deserts
Sastāvdaļas fondantam
2 olas
60 gr., cukurs
100 gr., tumšā šokolāde
100 gr., sviesta
45 gr., miltu
40 ml rums
šķipsniņa sāls
Trauciņu ietaukošanai
1 ēdamkarote sviesta
1 ēdamkarote kakao
Pasniegšanai
100 gr., putukrējuma
30 gr., cukura
1 tējkarote vaniļas cukura
Svaigas avenes
Pagatavošana
1. Šokolādi sasmalcina, pievieno sviestu un izkausē ūdens peldē.
2. Atsevišķā traukā liek divas olas, cukuru un sakuļ, līdz veidojas stingras putas.
3. Izkausētajai šokolādes sviesta masai pievieno šķipsniņu sāls, iesijā miltus un pievieno rumu. Visu samaisa un ļauj atdzist.
4. Sakulto olu masu iecilā šokolādes masā.
5. Cepšanai izmanto Kreme brulē trauciņus (ramekinus) jeb kēksu formiņas. Trauciņus ietauko ar sviestu un apkaisa ar kakao.
6. Mīklu lej trauciņos un cep 200 grādos 8 - 10 minūtes, atkarībā no trauciņu lieluma.
Receptes autors: Rauno Oolberg
Rauno ir īsts kulinārijas un konditorejas entuziasts, kuram visu mūžu ir paticis gatavot labu ēdienu un dalīties tajā ar citiem.
Uz augšu
You have added this item to your wishlist

Lai apmeklētu šo lapu Jums jābūt pilngadīgam.

Spiežot zemāk, apstiprinu, ka esmu sasniedzis pilngadību, kas saskaņā ar LR likumdošanu, ir 18 gadu vecums.

Vietne izmanto sīkfailus, lai atcerētos jūsu iestatījumus un statistiku. Lasīt vairāk