Tagliatelle makaroni ar jēra fileju
Nepieciešams
600g jēra filejas
3 burkāni
4 šalotes sīpoli
3 ķiploku daiviņas
500ml lēta sarkanvīna, piemēram, El Tiempo Tinto
1 litrs gaļas buljona
2 lauru lapas
Divi timiāna zariņi
10 veseli melnie pipari
2 ēdamkarotes kukurūzas miltu
1-2 pakas svaigu tagliatelle makaronu
Parmezāna siers
Pagatavošana
1. Sagrieziet gaļu palielos gabalos. Apcepiet to sviestā lielā katlā. Pievinojiet buljonu, garšaugus, sarkanvīnu un garšvielas. Sautējiet gaļu, līdz tā ir gatava vai kamēr šķidrums ir iztvaikojis.
2. Nomizojiet un sagrieziet burkānus, sīpolus un ķiplokus mazos gabaliņos. Pievienojiet gaļai un ļaujiet pāris minūtes vārīties
3. Sabieziniet sautējumu ar kukurūzas miltiem (2 ēdamkarotes miltu iemaisītas 2 ēdamkarotēs ūdens) un uzvāriet
4. Novāriet makaronus sālsūdenī, kamēr tie ir pusmīksti, un iemaisiet gaļas sautējumā uz aptuveni 4 minūtēm. Pa virsu pārberiet sarīvētu parmezānu.