Vīnes šnicele
Liellopa gaļa
Liellopa gaļa
Nepieciesams
4 teļa filejas gabali (150 – 180 g katrs); var izmantot arī cūkgaļu vai tītaru
2 olas
apmēram 100 g rupjus maltos miltus
apmēram 100 g maizes drupaču panējumam
sāls
pipari
attīrīts sviests un/vai augu eļļa
citrona šķēles dekorēšanai
Pagatavošana
1. Izklāt teļa filejas gabalus, noņemt ādu un izklapēt tos plānus. Gaļai abās puses uzbērt sāli un piparus. Uzbērt miltus un maizes drupačas uz atsevišķiem plakaniem šķīvjiem, un bļodā ar dakšiņu sakult olas.
2. Apviļā abas šniceles puses miltos, pēc tam iemērkt sakultajās olās, pārliecinoties, ka neviena vieta no šniceles nepaliek sausa. Visbeidzot, apviļāt maizes drupačās un uzmanīgi piespiest drupačas ar dakšiņas apakšējo pusi (tas palīdz drupaču pārklājumam labāk "izplesties" cepšanas laikā).
3. Lielā pannā (vai 2 vidēja izmēra pannās) izkausēt pietiekamu daudzumu tīra sviesta, lai šniceles varētu brīvi peldēt eļļā (vai uzsildīt augu eļļu ar 1 – 2 ēdamkarotēm sviesta).
4. Ievietot šniceli pannā tikai tad, kad tauki ir tik karsti, ka, pievienojot kādas drupačas vai mazu sviesta gabaliņu, tie puto un burbuļo.
5. Atkarībā no gaļas biezuma un veida, cept 2 līdz 4 minūtes, līdz tā iegūst zeltaini brūnu krāsu. Uzmanīgi apgriezt ar lāpstiņu (necaurdurt panējumu!) un cept otro pusi, līdz tā ir līdzīgas krāsas.
6. Noņemt kraukšķīgās šniceles no pannas un uzlikt uz virtuves papīra, lai no tām notek liekā eļļa. Uzmanīgi noslaucīt. Salikt šniceles uz šķīvja un dekorēt ar citrona šķēlītēm pirms pasniegšanas.
7. Pasniegt ar kartupeļiem, rīsiem, kartupeļu salātiem vai jaukto lapu salātiem.