Lieldienas - laba vīna un ēdiena svinības
Lieldienu jēra recepte ietekmē vīna izvēli
Lieldienās galvenā uzmanība, protams, tiek veltīta olām, bet tas nav vienīgais ēdiens, kurš šajos svētkos ir godā. Populārs Lieldienu ediens ir arī jērs. Savukārt, vīna izvēle pie jēra ēdieniem būs atkarīga no izmantotās jēra gaļas un tās pagatavošanas metodes. Ēdienā izmantotās garšvielas nosaka to, kādiem aromātiem vajadzētu būt arī vīnā, tas izcels un papildinās šīs garšas. Piemēram, ja jūsu jēra marinādē ir papri, tad iesakām izvēleties vīnu, kura aromātā vai garšā ir jūtamas piparu notis, tas izcels un papildinās šīs garšas.
Izmēģiniet Kalifornijas vīnu Carlo Rossi vai Australijas 19 Crimes Red Blend vīnu, kuros ir jūtamas piparu nianses.
Iesakām : Jēru, kas tvaicēts tvaicēšanas katlā ar tradicionālo ķiploku un rozmarīna marinādi, labi papildinātu Kalifornijas vīns Dark Horse Cabernet Sauvignon vai Spānijas SAN JUAN Gran Seleccion vīni. Ja esat itāļu vīnu cienītajs šādam ēdienam būs piemērots Pasqua Valpolicella Ripasso vīns.
Ja tomēr jūs izvēlētos piedāvāt cepta jēra karbonādes ar Dižonas sinepēm, tad klāt labi iederētos kāds no organiskajiem vīniem.
Izmēģiniet Čīles Tarapaca Gran Reserva vai Spānijas Goru Organic vīnu.
Tradīcijas tiek cildinātas pat pie deserta galda.
Papildus pamatēdienam saldie ēdieni ir būtiska Lieldienu sastāvdaļa. Pasha - biezpiena deserts, ir kļuvis par klasisku Lieldienu saldo ēdienu. Laikam ejot, šo gardo desertu ceļ galdā daudzās mājās. Pasha un deserta vīns ir labs vakariņu nobeigums.
Tā kā Pasha ir izgatavots no biezpiena, žāvētiem augļiem un mandeļu riekstiem, tas lieliski sader kopā ar saldajiem deserta vīniem.
Iesakām izmēģināt Pashu kopā ar Gallo Family Vineyards Moscato vīnu vai Francijas Roche Mazet Muscat. Pie saldajiem desertiem būs piemēroti arī kāds no augļu vīniem Pomegranate, kā arī Riesling vīni, piemēram, Kendermanns Riesling vīns. Arī saldāki dzirkstošie vīni ir labi desertu sabiedrotie, piemēram, Filipetti Asti.