Kā pagatavot garšīgo Mimoza dzērienu?

Mimoza ir klasisks svaiga dzirkstošā vīna dzēriens, kas īpaši baudāms vasarā, kā arī vēlās brokastīs. Bet kāda ir pareizā svaigas sulas un dzirkstošā vīna attiecība, un kāda veida dzirkstošais vīns? Atklājiet, noslēpumu cik viegli ir pagatavot Mimoza dzērienu.

 

Mimoza

Pazīstams kā vēlo brokastu kokteilis, Mimoza tiek gatavots no svaigas apelsīnu sulas un dzirkstošā vīna, kas tiek sajaukts puse uz pusi glāzē. - Dažiem cilvēkiem patīk dzēriens ar 2/3 dzirkstošā vīna un 1/3 sulas, bet tad dzēriena nosaukums faktiski ir Buck's Fizz, saka Altia bārmenis Mikael Karttunen. - Tas, kurš ir labāks, protams, ir gaumes jautājums.

 

Kāds dzirkstošais vīns vislabāk piemērots Mimoza?

Ideālākais dzirkstošais vīns ir svaigs un augļains ar nelielu atlikušo cukuru, kas uzsver augļa augļīgumu.

 Piemēram, Spānijas cava, piemēram, GRAPUS CAVA SEMI SEC, labi der Mimosa.

Trīs vai četrām Mimoza pietiek ar nelielu 20 cl pudeli. No normāla izmēra 75 cl pudeles līdz 10-15 devām.

Šampanietis bieži tiek pieminēts kā Mimosa sastāvdaļa, taču ir vērts baudīt īstu šampanieti, kāds tas ir, jo tas bieži ir pārāk sātīgs un garšīgs pēc garšas, Mikaels saka – Mimosa šampanietis tiek izšķiests un nedod dzērienam nepieciešamo

Apelsīnu sula ar augļu mīkstumu vai bez tā?

 Svaigi spiesta sula vienmēr ir vislabākā, jūs nekur nevarat nokļūdīties ar to . Tas ir gaumes jautājums, vai dzērienam vēlaties arī apelsīnu mīkstumu vai arī lietojat izsijāto sulu. Augļa mīkstums dzērienā pacelsies līdz virsmai, tāpēc tas var neizskatīties glīti.

Ja jūs pats izspiežat apelsīnus sulā, pirms Mimoza pagatavošanas pāris stundas atdzesējiet sulu ledusskapī. Tomēr nespiediet sulu pārāk agri, lai dzēriena pagatavošanas laikā tā būtu pēc iespējas svaiga un svaiga. Noteikti atdzesējiet arī dzirkstošo vīnu, ielieciet to ledusskapī iepriekšējā dienā vai pusstundu ielieciet vēsākā ledusskapī, kas piepildīts ar ledu un ūdeni. Laba dzesēšana nodrošina, ka Mimosa pagatavošanas laikā nesāks pārāk putot.  

Jums vajadzētu arī brīvi izmēģināt Mimoza dzērienu ar  citām augļu sulām, iesaka Mikaels. - Apelsīns ir vienlaikus skābs un salds, tāpat kā sarkanais apelsīns. Tieši šā iemesla dēl viņi ļoti labi der kopā . Mango daudziem var būt pārāk salds, taču tas var izdalīt skābumu ar citronu sulu vai izmantojot skābāku dzirkstošo vīnu.

 

 

Ideālākais dzirkstošais vīns ir svaigs un augļains ar nelielu atlikušo cukuru, kas uzsver augļa augļīgumu.

 

Kādu glāzi lieto Mimoza pagatavošanai ?

Klasiskā glāze ir ar kāju balstīta, augsta dzirkstošā vīna glāze.

Labi iederēsies arī  tādas dzirkstošā vīna glāzes , kas ir bez ierastās garās pēdas, - modernas un nedaudz atšķirīgas.

 Mimosas pagatavošana  - vispirms sulu, pēc tam dzirkstošo vīnu .

1. Vispirms glāzē līdz pusei ielej atdzesētu svaigu sulu.

 2. Pēc tam uzmanīgi ielej glāzi atdzesēta dzirkstošā vīna, lai dzēriens neizdzirkstētu

3. Viegli samaisiet ar garu karoti un pasniedziet pēc iespējas ātrāk.

 

Mimoza tradicionāli nav nepieciešami rotājumi, bet, ja vēlaties nedaudz izpausties rotājumos , mēģiniet izspiest ēteriskās eļļas no apelsīna mizas uz dzēriena virsmas un novietot mizu uz stikla malas. Atcerieties, ka salmiņš nav dzirkstošā vīna glāzes sastāvdaļa. 

 

 

Uz augšu
You have added this item to your wishlist

Lai apmeklētu šo lapu Jums jābūt pilngadīgam.

Spiežot zemāk, apstiprinu, ka esmu sasniedzis pilngadību, kas saskaņā ar LR likumdošanu, ir 18 gadu vecums.

Vietne izmanto sīkfailus, lai atcerētos jūsu iestatījumus un statistiku. Lasīt vairāk