Kā pagatavot Mimoza kokteili

Mimoza ir klasisks dzirkstošā vīna dzēriens, kas īpaši baudāms vasarā, kā arī pie vēlajām brokastīm.
Bet kāda ir pareizā sulas un dzirkstošā vīna attiecība, un kāda veida dzirkstošais vīns nepieciešam? Atklājiet, cik viegli ir pagatavot Mimoza kokteili.

 

Mimoza pazīstams kā vēlo brokastu kokteilis, tiek gatavots no svaigas apelsīnu sulas un dzirkstošā vīna, kas tiek sajaukts puse uz pusi glāzē.

"Dažiem patīk dzēriens ar 2/3 dzirkstošā vīna un 1/3 sulas, bet tad dzēriena nosaukums faktiski ir Buck's Fizz."  saka Anora bārmenis Mikael Karttunen. - "Tas, kurš ir labāks, protams, ir gaumes jautājums."

Kāds dzirkstošais vīns vislabāk piemērots Mimoza kokteilī?

Ideālākais dzirkstošais vīns ir svaigs un augļains ar nelielu cukura daudzumu.

Piemēram, Spānijas cava GRAPUS CAVA SEMI SEC labi der Mimoza kokteilī.

Trīs līdz četriem Mimoza kokteiļiem būs nepieciešams aptuveni 200 ml dzirkstošā vīna. No vienas pudeles, kas ir 750 ml var pagatavot aptuveni līdz 10-15 kokteiļiem. 

"Šampanietis bieži tiek pieminēts kā Mimozas sastāvdaļa, taču īstu šampanieti labāk baudīt tādu, kāds tas ir, jo tas ir pārāk sātīgs un gards pats, nevis pievienots kokteiļos", saka Mikaels.

Apelsīnu sula ar augļu mīkstumu vai bez tā?

Svaigi spiesta sula vienmēr ir vislabākā, ar to nevar kļūdīties. Tas ir gaumes jautājums, vai dzērienam vēlaties arī apelsīnu mīkstumu vai tomēr labāk bez. Augļa mīkstums dzērienā pacelsies augšā, tāpēc tas var neizskatīties glīti.

Ja jūs pats izspiežat apelsīnu sulu, pirms Mimoza pagatavošanas pāris stundas atdzesējiet sulu ledusskapī. Tomēr, nespiediet sulu pārāk agri, lai dzēriena pagatavošanas laikā tā būtu pēc iespējas svaigāka. Noteikti atdzesējiet arī dzirkstošo vīnu, ielieciet to ledusskapī iepriekšējā dienā vai vismaz pusstundu pirms pasniegšanas. Laba dzesēšana nodrošina, ka kokteilis pagatavošanas laikā nesāks pārāk putot.  

"Izmēģiniet Mimoza kokteili arī ar citām augļu sulām", iesaka Mikaels.

Apelsīns ir vienlaikus skābs un salds, tāpat kā sarkanais apelsīns. Tieši šā iemesla dēl viņi ļoti labi der kopā . Mango daudziem var būt pārāk salds, taču to var jaukt kopa ar citronu sulu vai izmantot sausāku dzirkstošo vīnu.

 

 

Mimozas pagatavošana  - vispirms sulu, pēc tam dzirkstošo vīnu .

1. Vispirms glāzē, līdz pusei, ielej atdzesētu svaigu sulu.

 2. Pēc tam uzmanīgi lej klāt atdzesētu dzirkstošo vīnu.

3. Viegli samaisa ar garu karoti un pasniedz pēc iespējas ātrāk.

 

Uz augšu
You have added this item to your wishlist

Lai apmeklētu šo lapu Jums jābūt pilngadīgam.

Spiežot zemāk, apstiprinu, ka esmu sasniedzis pilngadību, kas saskaņā ar LR likumdošanu, ir 18 gadu vecums.

Vietne izmanto sīkfailus, lai atcerētos jūsu iestatījumus un statistiku. Lasīt vairāk